VoedselbankUtrecht werkt op wijkniveau met diverse andere organisaties samen. Zo hebben we nauwe contacten met wijk en buurtteams, vrijwilligersorganisaties en kerken. Er wordt een beroep gedaan op plaatselijke leveranciers voor gratis voedselverstrekking. Ook wordt er een beroep gedaan op fondsen voor het verstrekken van financiële middelen, om de pakketten aan te vullen tot evenwichtige pakketten.

Klik hier voor een overzicht van de uitgiftepunten.

Ten behoeve van de dagelijkse coordinatie stelt Stichting de Tussenvoorziening een medewerker beschikbaar.

Eens per 2 maanden is er een groot stedelijk overleg met de vrijwillige coördinatoren van de 9 uitgiftepunten waarin signalen met elkaar gedeeld worden en beleid vastgesteld wordt.

 

Stichting Speelgoedbank De Meern
Steeds meer mensen moeten rondkomen van een klein budget. In Utrecht alleen al zijn er 9 uitgiftepunten van de voedselbank, in Leidsche Rijn is er in september 2010 één opgericht. Voor de kinderen is het krijgen van een verjaardagscadeautje of een cadeautje op 5 december geen vanzelfsprekendheid, laat staan zomaar iets tussendoor. Vandaar dat de Speelgoedbank deze kinderen wil helpen het leven een beetje leuker te maken. Zij zamelen bruikbaar speelgoed in, dat heel en compleet is en geven het door aan gezinnen die van weinig geld rond moeten komen. Ook al is speelgoed geen eerste levensbehoefte, voor de ontwikkeling van kinderen is speelgoed belangrijk. Ieder kind heeft recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Speelgoedbank De Meern heeft de naam Het Speelkwartier.

Klik hier voor de website van de Speelgoedbank.