<div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>In Utrecht zijn 600 gezinnen</div><div style='color: #d9782d;'>afhankelijk van de Voedselbank</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a>

Goed nieuws, Voedselbank Utrecht heeft deze maand de (her)audit door de firma Sensz met succes doorstaan. 

Het ‘Certificaat Voedselveiligheid’ is weer binnen!

Dit certificaat wordt uitgereikt zodra de Voedselbank voldoet aan het ‘Handboek Voedselveiligheid’ welke de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken heeft opgesteld.

Stichting Voedselbank Utrecht voorziet ongeveer 500 gezinnen wekelijks van een voedselpakket. Het is van belang dat de levensmiddelen in deze pakketten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Deze wet- en regelgeving is getoetst door Sensz B.V., gespecialiseerd in de naleving van (controle) voedselveiligheid. Op basis van Infoblad 76 en het opgestelde handboek en van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken heeft Sensz 4 verschillende locaties in Utrecht bezocht, geïnspecteerd en goed bevonden. Het team vrijwilligers van de Voedselbank werkt dagelijks hard om zo hygiënisch mogelijk te werken en zeker te zijn dat de levensmiddelen die worden uitgegeven aan de eisen voldoen.

Het certificaat Voedselveiligheid wordt uitgereikt wanneer een schoolcijfer 6 of hoger is behaald, bij een norm van 80%). Na afloop van iedere audit ontvangt de betreffende Voedselbank een rapportage waarin de score wordt vermeld en de eventuele verbeterpunten zijn opgenomen. Met gepaste trots kunnen wij melden dat wij de audit wederom met een mooi cijfer, namelijk een 8,1 afgerond hebben!  

De audit heeft uitgewezen dat de Voedselbank dus ruim voldoet aan de gestelde eisen en daarmee bewijst Voedselbank Utrecht de voedselveiligheid zeer serieus te nemen. Het certificaat is dan ook een beloning voor het werk wat is verricht en vormt een aanmoediging om de werkwijze voort te zetten en te verbeteren.

 

 

Deel dit nieuws