<div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>In Utrecht zijn 600 gezinnen</div><div style='color: #d9782d;'>afhankelijk van de Voedselbank</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a>

Neemt de voedselbank ook kleding, speelgoed e.d. aan voor de pakketten?

Kleding en speelgoed, maar ook witgoed e.d. wordt doorgestuurd naar andere organisaties waar we mee samenwerken.


Hoe garandeert de voedselbank de privacy?

De voedselbank houdt niét de inkomensgegevens bij van die mensen. Dat doen de instanties die de intakeprocedure verzorgen.Voor de zorgvuldige behandeling van naam- en adresgegevens heeft de Voedselbank de privacy hoog in het vaandel.Wanneer en waar worden de pakketten uitgedeeld?

Op dinsdagmiddag vanaf 16:00 - 18:00 uur bij uitgiftepunt Noord en van 15:30 - 17:30 uur bij uitgiftepunt Zuid.


Kan de voedselbank ook helpen met schulden?

Nee, dat doet de voedselbank niet.


Ik kan een keer het pakket niet komen halen; wat moet ik doen?

U kunt dit uiterlijk de voorafgaande maandag 17:00 uur melden. Dit kan telefonisch of per SMS (06-55334078) of per e-mail (info@voedselbank-apeldoorn.nl).U hoeft daarbij geen reden op te geven!Als twee keer het pakket niet opgehaald wordt en ook niet vooraf doorgegeven wordt dat de afnemer niet komt, dan wordt de afnemer uit de lijst gehaald en kan dan geen pakket meer ophalen. De afnemer mag dan minimaal vier weken geen pakket komen halen.Is het voedsel dat in de pakketten zit niet over de uiterste houdbaarheidsdatum en/of is het nog wel te eten?

Wij houden ons beslist aan de regels en al het voedsel dat via de voedselbank verdeeld wordt voldoet aan de wettelijke kwaliteitscriteria, dus ook aan de houdbaarheidscriteria zoals de leverancier aan ons heeft doorgegeven en/of de Voedsel en Warenautoriteit ons voorschrijft.


Waar moet ik het voedselpakket ophalen?

Heeft u recht op een voedselpakket, dan kunt u uw pakket wekelijks afhalen bij één van de uitgiftepunten. Als u uw voedselpakket komt afhalen moet u zich legitimeren met het pasje dat u van ons krijgt als u voor de eerste keer uw pakket komt ophalen. Vier weken voor uw laatste voedselpakket krijgt u bij het ophalen een seintje om een eventuele verlenging aan te vragen bij de verwijzer.


Hoe lang krijg ik het voedselpakket?

Zodra uw voedselpakketaanvraag door de Voedselbank is toegekend, heeft uw huishouden maximaal 3 maanden een voedselpakket. Indien nodig, kunt in aanmerking komen voor verlenging van voedselhulp. Dit kan alleen door een verlenging bij uw doorverwijzende instantie aan te vragen.Uw financiële situatie wordt dan opnieuw bekeken.Waarom laten we het verstrekken van voedselpakketten niet aan de overheid over?

Politici vinden het verstrekken van voedsel geen overheidstaak, maar een taak voor kerken, maatschappelijke instellingen, buren e.d..


Welke instanties verrichten de intake?

Instanties zoals de Stadsbank, Maatschappelijk Werk, Vluchtelingenwerk, Leger des Heils, de Kap, woningbouwverenigingen.


Waar kan ik voedsel doneren?

Het voedsel wordt verzameld en bewaard op onze hoofdlocatie Kanaal Noord 147 in Apeldoorn.