<div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>In Utrecht zijn 600 gezinnen</div><div style='color: #d9782d;'>afhankelijk van de Voedselbank</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a>

Stichting Voedselbank Utrecht (voedselbanken, ontmoeting en sociaal juridische dienstverlening)
Voedselbank Utrecht zijn wijkgerichte voedselbanken met een breder concept dan de gemiddelde voedselbank. Voedselbank Utrecht richt zich specifiek op mensen in Utrecht die op of rond het sociaal minimum leven en in financiële nood verkeren.

Om deel te kunnen nemen aan het project gelden specifieke inkomenseisen. Mensen bij Voedselbank Utrecht worden eerst met een voedselpakket geholpen (noodhulp), vervolgens gaan we aan de slag om de financiële administratie op orde te krijgen. We verwijzen indien nodig ook door naar andere vormen van hulpverlening. Daarnaast bieden we een plek voor ontmoeting, waar deelnemers gemotiveerd worden weer deel te nemen aan (sociale) activiteiten. De uitgiftepunten worden gedraaid door vrijwilligers in de buurt.